Som bävrar i Klarälven….

…simmar alligatorerna i Mississippi.

Alligatorer

Mississippi-3

Innan vi åkte vidare från New Orleans tog vi oss en tur nedströms Mississippi. Vi ville se hur det ser ut med leveérna som kantar floden och som ser till att den inte skall översvämma husen som ligger under vattennivån.

När vi kom till en av förgreningarna tyckte jag det först såg ut som bävrar som simmade i vattnet men ganska snart så såg jag att profilen inte stämde. Det var några alligatorer som sakta simmade fram i ytan. När jag tittade närmare såg jag ännu fler utefter kanten av floden. Jag kunde som mest räkna till 15 stycken. Här såg vi för första gången de riktigt stora exemplaren.

En träskbåt med fiskare låg också en bit bort utefter floden. Det kan inte vara helt ofarligt att fiska i dessa vatten. Simma här skulle jag aldrig göra. En Mississippialligator kan bli upp till 4 meter lång.

Just där vi stannade hade man byggt en tvärvägg av cement mot levéerna. På så sätt kan man stänga in vattnet i olika celler om levéerna skulle brista på något ställe.

Levé

Mississippi-2

När vi stod och tittade ut över Mississippi kom det en stor oljetanker åkande uppströms. Det går tydligen ganska stora båtar in i floden. Utanför New Orleans såg vi ett stort oljeraffinaderi.

Oljetanker

Innan vi lämnade New Orleans området stannade vi till på Bayou Sauvage National Wildlife Refuge alldeles norr om staden. Där var det ett rikt fågelliv. Det första vi såg var tre ungfåglar av ”Yellow-crowned Night Heron” som stod på bryggan. I vattnet nedanför gick en ” White ibis”. I buskar sjöng ”redwing blackbird”. Andra fåglar vi såg var ”Anhinga”, ”Great blue heron”, ”Little blue heron” och Black-necked Stilt. På en stubbe satt en rödörad sköldpadda. När vi skulle gå upptäckte vi en alligator till bara några meter från bryggan. Den låg blickstilla som en stock i vattnet.

Mississippi-6Yellow-crowned Heron (juv)

Mississippi-4White ibis

Mississippi-7Mississippialligator

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s