Entebbes botaniska trädgård

När man kommer till Uganda och har varit på resande fot i 24 timmar är det ganska skönt att få ta en lugn promenad på en vacker plats. Då passar det att gå till Entebbes botaniska trädgård. Där får man en kunnig guide som visar en runt och man får se ett tvärsnitt av afrikanska träd som man kan hitta i Uganda.

De gröna markattorna går fritt och bär sina små ungar på magen. Har man tur får man se en svartvit västlig guareza eller ”colobus monkey” som den heter på engelska. Vi såg en sådan flock när vi kom in i ”Tarzanområdet” dvs den lilla rest av regnskog som finns i parken och där en av de första Tarzanfilmerna spelades in.

I kanten av ett skogsområde spänner ”golden orb spiders” sina nät. De kan bli decimetern långa.

Överallt hittar man olika fåglar som Ross turako, afrikansk gonolek, svartvit hornkorp och bronsmanikin mfl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s