Väntetidernas möjligheter

Vi startade 09:00 från Kalmar Central. Vi stuvade in alla våra stora resväskor i tågvagnen med de uppfällda sidostolarna. Där satt jag och vaktade dem ända ner till Kastrup. När vi kom upp till entréhallen hade vi sex timmar på oss innan flyget gick.

Vi satte oss i Starbucks café och gick igenom programmet. När man reser med en stor grupp och skall undervisa samtidigt gäller det att ta vara på alla tillfällen då man kan samlas naturligt. Väntetider är viktiga möjligheter för genomgångar och diskussion.

Det gick snabbt att ta sig till Shiphool i Amsterdam. Det var inte svårt att hitta gate F8 men det var långt att gå. Shiphool är en mycket stor flygplats.

Sen bar det av till Nairobi. Det var inte lätt att sova på planet. Flygplatsen i Nairobi var inte så stor men betydligt större än Entebbe. Det sista planet från Nairobi till Entebbe var inte stort. Bara en rad i mitten till alla stolarna. Vi fick i alla fall en god liten frukost.

Väl i Entebbe gick det fort att komma ut från flygplatsen. Vi var ute på en halvtimme.

Efter lunch tog vi alla en skön promenad i botaniska trädgården i Entebbe. Har man suttit i ett helt dygn är det skönt att ta en lugn promenad i en av de vackraste botaniska trädgårdar jag varit i. Vi hade en guide som visade oss många olika träd, fåglar och ”golden orb spider”. Vi såg bl.a. en ”African gonolek”, grön markatta och östlig svartvit guareza, en svartvit apa som svingade sig fram genom träden i den regnskogsrest där en av de första Tarzanfilmerna spelades in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s