Tiden…

…då dygnet är till bredden fyllt av liv.

Redan innan solen går upp hör man skränet från skrattmåskolonin i fjärden där jag bor. Koltrastarna sjunger. I den lilla dammen vid rondellen in till Varvsholmen simmar det en sothöna och söker föda sedan ett par veckor. Den fick sällskap av en rörhöna häromdagen men nu är rörhönan inte där längre.

Förmiddag är skola. Timmar fulla av möten med ungdomar på väg ut i livet. Ungdomar som kämpar för sina betyg eller sin idrott. Korridorerna sjuder av liv.

På skolgården blommar de rosa träden! De står i fullaste blom just nu och vår skolgård påminner nästan om en japansk trädgård.

Lunch och mat. Prat om livet.

Eftermiddag möte fullt av idéer. Hopp om att kunna förändra. Hopp om att vi skall kunna förnya undervisningen och hitta nya sätt att hjälpa våra ungdomar till att bli ansvarstagande och engagerade samhällsmedborgare.

Mera möten.

Mera mat.

…..och så kommer då dagens dans! Sh´bam! Att åter få känna sig lycklig. Att kunna sväva fram över golvet och låta musiken lyfta ens själ.

Vid dagens slut måste jag hämta mossa till veckans labb. I skymningen fladdrar fladdermöss förbi. Fisktärnans läte skär genom kvällen och blandar sig med en hägers hesa ljud. I flera väderstreck hör jag nattens näktergalar. Nattsångarnas tid har börjat.

Även i mörkret sjuder dygnet av liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s