Skolutveckling i sociala medier

Idag tänkte jag göra en översiktlig genomgång av vilka resurser det finns i sociala medier när gäller skolutveckling. När jag loggade in på Google+ låg redan större delan av svaret där. Min kollega Daniel Åkerblom hade delat med sig av ett inlägg av Freddy Håkansson som i sin tur delat med sig av Emil Janssons blogginlägg ”Hur du blir en bättre pedagog genom att använda Facebook”. Där hade han en lista på vilka Facebookgrupper som fanns som diskuterade skolutveckling i någon form. Det var en stor lista med 26 grupper.

De jag varit med i sedan ett tag är ”Flippa klassrummet” och ”Förändra skolsverige”. Nu är jag även med i ”The big five” och ”IKT – möjligheter och utmaningar”. Idag släppte vi också facebooksidan till vårt nya projekt ”Radion som öppen lärresurs”. Den skall vara en kommunikationskanal med tankar om hur man kan använda radion i sitt jobb som lärare. Detta både genom att lyssna på program och genom att använda ljud som redovisningsform.

Google+ har några grupper också. Jag har hittat ”IT i skolan” med 299 medlemmar, ”Datorstött lärande” med 33 medlemmar och ”Skollyftet” med 148 medlemmar. Grupperna på Google+ är inte så stora som de flesta på Facebook.

På Twitter kan man använda hashtaggar för att komma in i olika diskussioner. Några vanliga är #utbpol, #skolan och #skollyftet.

När vi nu sätter igång ”Radion som öppen lärresurs” har vi lovat Sveriges Radio att sprida våra erfarenheter och goda exempel. Detta kommer vi göra genom vår facebooksida. Men för att göra den känd behöver vi berätta om den på de andra sidorna. Det är så som information sprids. För att dokumentera projektet har vi en blogg: radionsomoppenlarresurs.blogspot.com.

5 tankar på “Skolutveckling i sociala medier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s