Naturkunskap 2 – Fas 2 redovisning

Idag hade vi redovisning av gruppuppgiften i fas 2. Varje grupp skulle göra ett pecha kucha föredrag om vad som sker i stjärnorna. Av alla 8 grupperna så var det bara en som klarade av att göra en riktig pecha kucha: 20 bilder i 20 sekunder.

Alla grupperna hade fått med stjärnornas processer men med lite olika noggrannhet. Alla hade med proton – proton processen där väte slår ihop sig till helium. De flesta fick med att ämnen upp till järn bildas i de röda jättarna. Bara några fick med att ämnen tyngre än jårn bildas i supernovaexplosionerna.

Den enskilda uppgiften skall jag kolla av imorgon i den ena halvklassgruppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s