Naturkunskap 2 – från fas 1 till fas 2

Fas 1 i naturkunskap 2 är kort. I onsdags fick mina elevers studiegrupper förklara vilka tre händelser som var viktigast vid Big Bang och tiden allra närmast den. Skapandet av tid, rum och materia tog många av dem upp. Andra händelser var skapandet av kärnpartiklar, atomkärnor, väte och helium vilket ju är en del av skapandet av materia.

Den individuella uppgiften som de skall lösa är vad olika astronomer under världshistorien haft för världsbild. Det spänner från Pythagoras till Hubble.

Har alla klarat dessa två uppgifter får man gå till fas 2: stjärnor och galaxer. Här är gruppuppgiften att klara av att förklara vad som händer i stjärnorna. Den individuella uppgiften handlar om att förstå vilka grundämnen som är vanliga i universum, på jorden och i människan. Man skall också visa att man förstår det periodiska systemet och grunderna i grundämnenas egenskaper. För att kunna det måste man förstå grunderna i atomens byggnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s