ISTE 2013: ePals

Ett namn som syns mycket på ISTE är ePals. Det är ett utbildningsföretag som har som affärsidé att underlätta för globalt samarbete mellan lärare och elever runt jorden. De når över en miljon elever i 200 länder.

Man kan kostnadsfritt bli medlem och få tillgång till olika projekt världen över, fria emailadresser som eleverna kan använda när de skall ha kontakt med varandra och olika läroresurser.

Projekten finns i något man kallar Global Community.

I år lanserade man Learn365 på ISTE 2013. Där erbjuder man skolor verktyg för projektbaserad undervisning som man sedan kopplar till sitt Global Community. Med detta vill man underlätta för lärare att lära eleverna det man kallar ”21st century skills” i USA.

De samarbetar t.ex. med National Geographic och Smithsonian education och man kan komma åt utbildningsmaterial från dem via ePals. Letar man efter något material till de nya kurserna till hösten så kan jag se att man kan hitta bra material på deras ”Teacher resources” sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s