Washington – Nära, vardagligt och maktcentrum

Fick gå upp klockan 04:00 för att hinna med ett tidigt plan till Paris. Där blev vi försenade några timmar och kom inte iväg förrän efter klockan ett till Washington. Vi flög över England, sydligaste spetsen av Grönland och sedan ner över östra USA.

Flygplatsen Washington Dulles låg ganska långt utanför staden. Faktiskt i en annan delstat: Virginia. Men vi var inne på en timme och vårt hotell låg väldigt centralt. Bara 10 minuters gångväg till Vita Huset, The Mall och alla de museer som vi ville se.

Washington 2013 Vita Husets framsida

Washington 2013-3Vita Husets baksida

Så fort vi lagt in vår packning på hotellet gick vi ut för att äta och att se staden. Vi hittade en fin liten salladsbar som hette Cosi. När vi var mätta gick vi ner mot Vita huset. Det låg mitt inne i centrala Washington. Utanför grindarna spelade några ungdomar landhockey med rullskridskor. Människor flanerade eller joggade genom den stora öppna plats som ligger nedanför presidentens bostad ner mot obelisken. Vita Huset var mycket mindre än jag föreställt mig men obelisken mycket större. Från Obelisken gick ”The Mall” ner mot Capitoleum. Utefter kanterna låg det museum efter museum som tillhörde ”Smithsonian”. Det var Mueum of American history, Naturl history museum, American art museum, Space and aircraft och många fler.

Washington 2013-4Obelisken

Washington 2013-7The Mall med Capitoleum. Baseballspel.

Washington 2013-8Capitoilum

Vi gick ner mot dammen nedanför Capitolium. Där simmade en familj med gräsänder. Annars så såg vi mest starar, gråsparvar och tamduvor. Det var också en och annan Robin och brunhuvad Cowbird.Washington 2013-6Gräsandfamilj i Capitoliums spegelbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s