Naturkunskap – Följeforskningsprojektet

Idag startade vi följeforskningsprojektet inom Kalmarsunds gymnasieförbund. Forskarna Mats Lindahl och Marcello Milrad från Linnéuniversitetet kommer att följa naturkunskapslärarna inom förbundet och vara bollplank och forska på hur vi omformar vår pedagogik när vi fått en dator per elev. Marcello kommer att hjälpa till att ta fram den mjukvara och hårdvara vi ev kommer att behöva.

Projektet kommer att ha som tema ”autenticitet i undervisningen”.

Som första del av projektet kommer Daniel Åkerblom och jag att åka till ISTE 2013 i San Antonio för att berätta om det vi gjort så här långt inom projektet ”Den digitala naturkunskapen” och ”SSI – projektet”. Vi kommer att ha möjlighet att välja av över 700 seminarier och workshops. Konferensen kommer att ge många intressanta kontakter.

Klockan 17:00 åkte tåget mot Köpenhamn ut från perrongen på Kalmar station. Strax innan nio åt vi dansk pölse på Kastrup innan vi tog oss till hotellet alldeles utanför flygplatsen.

Tornseglarna svirrar över de röda danska tegeltaken. Jasmindoften ligger tung över trädgårdarna. Sommarens resor har börjat!

1 tanke på “Naturkunskap – Följeforskningsprojektet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s