Hur jag blev av med min migrän

Börjar man ta tag i ett hälsoproblem och försöker lösa det från grunden så kan det få andra problem att lösa sig också och en positiv spiral skapas. Här är ett exempel på vad som hände mig.

För ett år sedan hade jag ofta migrän. Det kunde vara så ofta som en gång i veckan. Det hade sakta byggts upp de senaste åren och blivit vanligare i mitt liv. Jag kunde vakna och känna att huvudet var tungt och värkte. Var det en vardag då var det bara att ta det väldigt lugnt och stå ut tills lektionerna var över och sedan gå hem och lägga sig. Det kunde också komma framåt eftermiddagen och bli värre framåt kvällen. Ibland kom det på helgerna och då var det bara att ligga hela dagen i stort sett. Kanske ta en promenad framåt eftermiddagen.

Nu har jag i stort sett fått bukt med min migrän. Efter att jag börjat med ”Bright Line Eating” så försvann den. Jag har funderat över vad det var som gjorde att migränen slutade. Här följer min förklaring så som jag förstått det.

När jag började med min viktminskningsprocess fick jag först bort socker och mjöl. Genom att jag tog bort all mat med mjöl och bara använde havre i min morgongröt så fick jag därmed också bort det mesta av gluten i min kost. Det tror jag hade påverkan på migränen. Men än viktigare var att jag fick ner min stress. När jag gick på matplanen för viktminskning så fick jag i mig mindre kalorier än vad jag normalt behöver. De första 120 dagarna kände mig lite trött och hade en låg energi. Detta gjorde att jag inte orkade stressa! Jag var tvungen att låta bli att göra en massa saker som jag gjort tidigare som att t.ex. försöka träna så mycket jag orkade, sitta sent in på natten och rätta elevarbeten eller förbereda lektioner mm. Min låga energi gjorde att jag var tvungen att sålla i alla mina aktiviteter och att göra det viktigaste först.

När sedan min kropp ställt om sig och min energi började komma igen efter 120 dagar, även om jag fortfarande var i min viktminskningsprocess, så hade jag ställt om mina vanor så att min stress minskat.

I processen att få ner min vikt låg också att meditera på morgonen. Detta tror jag  hade en stor inverkan på att få ner stressen. Jag fick reda på att det fanns något som heter ”Holosync” som utvecklats av Bill Harris på Centerpoint research institute. Det är en serie av inspelade ljud som gör att meditationen blir 8 gånger mer effektiv. Jag kommer återkomma till hur det fungerar i en annan bloggpost framöver. Genom att låta den sista timmen av min sömn avsättas för djupmeditation så fick jag en klarhet i min hjärna som jag inte känt på länge. Min närvaro i nuet ökade och känslan av lugn spred sig i hela min kropp.

När min energi ökade efter 120 dagar så började jag också träna mer men inte mer än att jag hinner med allt annat jag skall göra.

I Ari Whittens kurs  ”The Energy Blueprint” fick jag sedan lära mig hur jag skall leva för att min sömn skall fungera optimalt kopplat till min dygnsrytm och de inre processer som vi har som styr den. Genom att få bort blått ljus på kvällen, se till att jag får rejält med blått ljus på morgonen genom att ta en springtur (så länge det är ljust på morgonen i alla fall), få min autofagi att fungera genom att ha ett fastefönster på 12 -14 timmar varje dygn och att göra alla andra saker som stärker en tydlig dygnsrytm så kan jag hålla stressen nere, få en ökat stresstålighet, känner mig piggare och har ett jämnare gott humör.

2 tankar på “Hur jag blev av med min migrän

  1. Pingback: Att orka som lärare | Dan Frendin

Lämna en kommentar