Skolforum dag 1

Idag började skolforum i Älvsjö. Jag var där när de öppnade för att förbereda det första föredraget som jag skulle ha tillsammans med John Andersson från Wikimedia. Det skulle ske från en scen som hette ”Studion”. Den låg längst inne i utställningshallen.

John började att prata om ideologin bakom Wikipedia och kom snart in på hur man skriver artiklar och varför. Jag beskrev hur jag som lärare kan använda Wikipedia i undervisningen genom att förstå hur själva encyklopedin fungerar, hur den kan användas som öppen lärresurs och hur man kan skriva artiklar tillsammans med andra i samhället.

Sen var det dags för ”Radion som öppen lärresurs” och Marie-Louise Kristola från Klotet dök upp precis när Wikipedia föredraget var slut. Hon berättade hur de tänkt i redaktionen när de skapade Klotet och hur de arbetar med att producera programmet. Jag berättade hur jag som lärare använder mig av allt det som de tar fram.

Senare på eftermiddagen hade Eva Grundelius och jag vårt föredrag om hållbar kommunikation för hållbart lärande. Det kom inte så många men vi lyckades förmedla det vi ville och hade en fin dialog med publiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s