Beyond the LMS

Idag lyssnade jag på ett webinarium från OER Sverige: Beyond the LMS

Estländaren Mart Laanpere berättade om sin forskning om lärplattformar och vad som kommer efter dem. Det intressanta var att han kallade det som kommer efter för ”digital learning ecosystems” och jämförde sambanden mellan de digitala verktyg vi har idag med ett ekosystem där olika verktyg är väldigt nära sammankopplade till olika roller eller behov och påverkas av den omgivande miljön. Olika verktyg kan också konkurrera med varandra likt arterna i ett organismekosystem.

Det var också intressant att se att OER Sverige ändrat formen på sitt webinarium. Nu hade de ingen stor chat samtidigt som talaren föreläste. Sen gjorde man två stopp i föreläsningen där man bad om olika respons. På så sätt kunde man ge föreläsaren fullt fokus och chatten blev sedan mycket mer tydligare när man satte av tid då deltagarna bara skulle chatta.

Länken till webinariet är fritt att sprida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s