Ännu en student och lärarnas sommarfest.

Studenten Kagg 2013-4Den här veckan är full av studentfirande. I onsdags var det Jenny Nyströmskolan som hade studentfirande, i går Stagneliusskolan och idag Lars Kagg skolan. På alla dessa skolor har vi elever på Global profil.

Vi lärare ville vara med och fira våra elever genom att hänga på ett jordklot med en fin gruppbild från den resa de var med på. Idag fick jag hänga på de sista två eleverna som gick på Lars Kagg.

Alla de tre skolorna gör olika. Idag hade Lars Kagg-eleverna sin avslutning i domkyrkan. Sen gick de till sin skola med fanor i spetsen. Vid tvåtiden sprang de sedan ut för att möta sina anhöriga.

Studenten Kagg 2013-8

Studenten Kagg 2013-9

På kvällen var det dags för den årliga sommarfesten för lärarkollegiet. Vi samlas då i vår matsal och äter en bit, avtackar de som skall sluta, dricker lite kaffe och sedan går vi hem eller har efterfest på något passande ställe som lärarrum eller musiksal.

Sommarfest 2013-2

Sommarfest 2013

Detta år var det Grekiska föreningen som stod för maten. När vi samlats utanför matsalen luktade det gott av grillat lammkött, entrecote, biffstek och kyckling. Till det fick vi sedan tsatsiki, potatis och grekisk sallad.

I år så var det dags att avtacka Joppe Wiberg som nu går i pension. Först höll rektor ett tal och gick igenom hans arbetslivsmeriter. Efter honom höll Peter Hultsberg ett fint och personligt tal som lockade till många skratt.

Sommarfest 2013-7 Sommarfest 2013-12

Efter talen höll Joppe själv ett tacktal till alla.

När vi sedan druckit vårt kaffe gick vi ut i den varma försommarnatten. För oss lärare är det bara några dagar kvar nu innan vi får gå på sommarlov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s