1 tanke på “Vad skiljer lärandeprocessen från inlärningsprocessen?

  1. Inlärning är en mekanisk process där fakta slås in utan reflektion och utan att personen formulerar kunskapen verbalt ochinlemmar den i sitt eget system av tidigare kunskap och erfarenheter. Inlärning har en kurva för glömska och därför är repetition viktigt i inlärning. Lärandet däremot innebär att en person inlemmar ny kunskap, erfarenhet med sin egen värld av tidigare kunskap och erfarenhet, sätter ord på detta och i dialog med andra försöker formulera det nya med egna ord. Detta förutsätter reflektion, diskussion, tanke och problematisering. Så ser jag det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s