En oväntad fin lektion

Försöker komma ikapp med allt som behöver göras efter att ha varit bortrest i två veckor. Det har känts ganska stressigt. Att då plötsligt få ha en lektion som kändes som en av de finaste i min gymnasielärarkarriär gjorde mig glad idag.

Den nya gruppen i Global profil har fått titta på vad som format deras identitet. I ett par veckor har de skrivit en liten uppsats om det. Idag skulle de redovisa sina erfarenheter av att skriva om det.

Jag hade en grupp på ca 10 elever och vi satt runt ett bord tillsammans. Var och en fick gå igenom vilka faktorer som format deras identitet, om de haft några kulturmöten som format den och vilka källor som gav en nyanserad bild av deras identitet.

Det blev en lektion där alla kunde vara personliga utan att det blev för djupt. Vi kunde se likheter och skillnader mellan olika stadsdelar i Kalmar och olika delar av Öland. För en del var det en kulturkrock bara att komma från södra Öland in till Kalmar.

Eleverna berättade fina berättelser om vad deras föräldrar betytt för dem och hur intressen format dem till att bli det de är. Platser och intressen kan också höra ihop. I Färjestaden spelar många innebandy t.ex.

Genom att intervjua föräldrar och vänner kunde en del få en mer nyanserad bild av vad som format deras identitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s