Nominering till Guldäpplet 2013

I förrgår när jag åkte till Stockholm för ett antal möten kom det ett twittermeddelande: Grattis Dan! Jag undrade vad det var och alldeles snart fick jag ett nytt meddelande med en länk. Där stod det att jag blivit nominerad till Guldäpplet 2013. När jag sedan senare på kvällen gick igenom min mail hade jag fått ett par mail från Guldäpplet Yngve Lindbergs minne där de gratulerade mig till nomineringen.

Idag kom det ett pressmeddelande som även mina rektorer fick:

Pressmeddelande 2013-08-30

LÄRARPRISET GULDÄPPLET  – www.diu.se/guldapple

Lärare från Kalmar nominerad till lärarpriset Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

– De lärare som nu är nominerade till Guldäpplet röjer vägen för kollegor i hela landet, i ett lärande stött av digitala verktyg. De visar hur elever kan erövra språket och skrivandet, tillägna sig moderna nätbaserade arbetsformer, engageras i sin omvärld och bli kreativa. Digitala verktyg och nätbaserat lärande blir nycklar till framtiden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för lärarpriset Guldäpplet.

En av de nominerade är Dan Frendin, Stagneliusskolan, Kalmar, för sitt arbete med att förnya lärandet med stöd av IT i egen undervisning – bland annat via utvecklingsprojektet ”Den digitala naturkunskapen”.

I september utser Guldäpplets jury tre finalister bland årets drygt 100 nominerade pedagoger. Den slutliga vinnaren presenteras tisdagen den 29 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö. Priset består, förutom av ett stipendium på 25.000 kr, av ett glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.

 

Lärarpriset Guldäpplet

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är Stiftelsen DIU/Datorn i Utbildningen, grundare och koordinator, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund samt Tieto Education, Healthcare & Welfare AB, Netsmart AB samt Gleerups Utbildning

I juryn finns företrädare för samtliga partners samt de pedagoger som vann Guldäpplet 2011 och 2012

Känner mig både glad och hedrad för nomineringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s