”Dubai by night”

När vi ätit vår mat på hotellet efter att ha checkat in bestämde vi oss för att ta en tur i Dubai. Vi frågade i receptionen om det fanns några rundturer på natten och de sa att man fick prata med någon taxichaufför så kunde de kanske kunna köra runt. Ute vid ingången stod det två taxichaufförer och en av dem tog oss gärna ut. Vi kom överens om priset och satte oss sedan i en stor Chevrolet. Det bar iväg ut på motorvägarna som var sexfiliga. Ramadan hade precis slutat under kvällen. På vissa ställen utefter vägarna fanns det röda och gröna ljusprydnader som förde tanken till julafton. Det var kanske inte en så dum association för när ramadan gått över ger man varandra presenter. Nästan alla palmer inne bland affärer och hotell var inlindade i ljusslingor så de lyste vitt i mörkret.

Chauffören tog oss först till Burj Khalifa som är en av världens högsta byggnader på 828 meter. Den ligger i centrum av Dubai. Nedanför kunde vi se en tjock häst gjord av Botero.

Vårt andra stopp var Burj Al Arab. Den var 1999 då den invigdes världens högsta fristående hotell. Den föreställer ett segel på en arabisk segelbåt.

Vi försökte att fotografera dessa gigantiska byggnader trotts att det var natt. De var ganska bra upplysta och med 6500 ISO gick det bra.

Det sista stoppet var hotellet Atlantis. Vår chaufför tog oss med in och visade oss det stora akvariet som såg ut som resterna av den Atlantiska kulturen. Så fort vi gick in på hotellet gick tankarna till Las Vegas. Efter en korridor med arabiska prydnader kom man in i en stor rund sal med en glasskulptur mitt i. Påminde lite om glasblommorna i taket på Bellagio. En ny ”palatskorridor” ledde ner till det stora akvariet.

På vägen hem till hotellet blev i osams med chauffören. Han ville ha 20 dollar extra för att han tagit in oss på hotellet. Vi tyckte att det hade vi inte kommit överens om.

Det blev två och en halv timmes sömn. Frukosten hann vi inte äta på hotellet så den fick vi ta inne på flygplatsen.

Flygturen till Köpenhamn gick bra. Emirates personal var trevliga och vi fick god mat på planet. Mats och jag valde den arabiska frukosten som bestod av kikärtor, mozzarella, oliver och någon pasta som jag inte vet namnet av. Vi fick också tre torkade dadlar. Innan vi landade hann de också servera oss en lunch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s