Dubai

Nu lämnar jag ISTE 2013 och alla nya digitala möjligheter med undervisningen för ett tag och ger mig ut på äventyr.

Idag flyger jag med tre vänner till Dubai för att sedan flyga vidare till Uganda imorgon.

Tåget från Kalmar till Kastrup var överfullt. I Hässleholm satte de på vagnar med platser för 500 personer till. Det märktes knappt.

Vi kom fram till Kastrup i god tid. Men när jag tog en Steff Holberg, korven ”Stor Klaus”, kom jag på att jag glömt mitt gula vaccinationskort. Jag sms:ade och ringde mina barn. En timme innan planet åker sitter jag nu med fina fotografier på mitt vaccinationskort och hoppas att de godtar detta när jag landat i Entebbe.

Vår flygtur till Dubai gick över östra Europa och Turkiet. Jag blev förvånad hur bergigt östra Turkiet var. När vi åkte över gränsen mot Irak åkte vi också in i natten. Det var en underlig känsla att kunna titta ner i natten samtidigt som vi på vår höjd fortfarande hade det ljust. Det var en röd rand ovanför horisonten. Så småningom blev det även mörkt hos oss.

Vi landade i Dubai vid 23 tiden. Det var över 8 timmar till nästa flight så det ingick en övernattning. Dubais flygplats var väldigt stor. Vi gick och gick tills vi kom till en plats med hissar som var stora som rum. Dubais flygplats är byggt i minst tre olika plan. Efter att ha gått i vad som kändes som 45 minuter kom vi äntligen fram till den plats där vi skulle visa upp våra hotellvouchers. Det visade sig att vi skulle bo på ett hotell utanför flygplatsbyggnaden. Vi gick ut och en bastuliknande hetta slog emot oss. Våra glasögon immade igen omedelbart. Det blev svalt igen när vi satte in oss i en liten buss som körde oss till hotellet.

Vi fick en mycket positiv överraskning att det ingick en buffé också. Det var kyckling, blomkålsgratäng, ris och en mängd olika maträtter att välja bland. Deras hummus var helt fantastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s